آیرال خبر- مدیرعامل پالایشگاه تبریز با اشاره به راه اندازی طرح تغییر کاربری واحد «تبدیل کاتالیستی بنزین» به «ایزومریزاسیون نفتای سبک» در این پالایشگاه، گفت: با افزایش تولید بنزین یورو از ۴۰ درصد به ۱۰۰ درصد، کل بنزین تولیدی پالایشگاه تبریز به یورو۵ ارتقا یافت.
به گزارش آیرال خبر، غلامرضا باقری دیزج ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به راه اندازی طرح تغییر کاربری واحد «تبدیل کاتالیستی بنزین» به «ایزومریزاسیون نفتای سبک» در این پالایشگاه، گفت: با افزایش تولید بنزین یورو از ۴۰ درصد به ۱۰۰ درصد، کل بنزین تولیدی پالایشگاه تبریز به یورو۵ ارتقا یافت.
وی با بیان اینکه یک واحد پالایشگاه تغییر کاربری داده شد و از هزینههای گزاف برای احداث واحد جدید جلوگیری شد، افزود: با ارتقای همه تولیدات بنزین پالایشگاه به یورو۵، ضمن افزایش سودآوری شرکت، آلایندگی محیط زیست کاهش یافته و آرام سوزی بنزین هم در موتورها کاهش یافت. پالایشگاه تبریز دومین پالایشگاه کشور است که به صورت کامل بنزین یورو۵ تولید میکند که اکتان ۹۱ دارد.
مدیرعامل پالایشگاه تبریز با تاکید بر اینکه این واحد با استفاده از توان فنی و مهندسی شرکت پالایش و پخش نفت تبریز راه اندازی شده و از صرف هزینههای اضافی جلوگیری کردیم، ابراز داشت: میزان سرمایه گذاری انجام یافته ۱۰ میلیون یورو بود که اغلب آن برای تهیه کاتالیست هزینه شده و ۱۳۰ میلیون یورو صرفه جویی در مقایسه با احداث واحد جدید حاصل شده است. این اقدام یک اقدام اساسی و عملی در راستای اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان مهندسان داخلی به ویژه مهندسان مجموعه پالایشگاه تبریز است.
این مقام مسئول فنی و صنعتی با اشاره به اینکه تبریز ۱ میلیون لیتر در روز مصرف دارد ولی تولید ما ۳٫۲ میلیون لیتر در روز است که تولید مازاد را به شهرهای اطراف و حتی استانهای اطراف را تحت پوشش قرار میدهیم و حتی قابلیت صادرات با استانداردهای روز دنیا را دارد ابراز داشت: گازوئیل هم حدود ۳ میلیون لیتر تولید داریم که با رفع مشکل جذب گوگرد در عرض ۲۴ ساعت میتوانیم به ۶ میلیون لیتر گازوئیل یورو۵ برسانیم.
باقری دیزج با ابراز اینکه واحد گازوئیل قدیم ما نمیتوانست گوگرد را زیر ۲۰۰۰ بیاورد ولی واحد جدیدی ساختیم که زیر ppm ۱۰ گازوئیل ساختیم ادامه داد: واحد قدیمی گازوئیل سازی را به واحد روغن سازی تبدیل کردیم که در این واحد، روغن پایه گروه ۲ تولید کردیم که روغن بسیار پرکاربردی است.
وی با اشاره به اینکه ۴۰سالگی پالایشگاه تبریز با ۴۰ سالگی پیروزی انقلاب و تولید ۴۰ محصول همزمان شده است، اضافه کرد: به زودی در ایام قبل از عید نوروز طرحهای مهم و آماده ما مورد بهره برداری قرار میگیرد.
باقری از افزایش تولید گازوئیل به یورو۵ خبر داد و گفت: پیش از این اغلب تولیدات و مصرف در منطقه گازوئیل یورو۲ بوده است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد قیمت تمام شده بنزین و گازوئیل در پالایشگاه تبریز ابراز داشت: هر لیتر بنزین را با قیمت ۳۸۰۰ تومان به دولت میفروشیم اما هر لیتر بنزین به قیمت ۱۰۰۰ تومان در اختیار مردم قرار میگیرد. ضمن اینکه قیمت تمام شده گازوئیل هم ۴۰۰۰ تومان است ولی مردم با قیمت ۳۵۰ تومان خریداری میکنند که دولت منابع مالی بسیار زیادی برای یارانه بنزین و سوخت پرداخت میکند.
مدیرعامل پالایشگاه تبریز در پاسخ به تسنیم در مورد طرحهای زیست محیطی پالایشگاه و انتقادهای مردم اطراف پالایشگاه، گفت: ما ۳۷۰ میلیون یورو طرح زیست محیطی از سال ۹۲ تحویل دادهایم که مهمترین سرمایه گذاری با ۲۶۰ میلیون یورو بود که در بنزین سازی هزینه شد. گرانول سازی گوگرد هم جنبه های زیست محیطی دارد، تولید میکنیم. در سال ۹۵ بازیافت گازهای ارسالی به مشعل را با ۴٫۵ میلیون یورو به بهرهبرداری رساندیم که اولین و فعلا تنهاترین پالایشگاه با این اقدام است و کل گازهای پالایشگاه بازیافت شد و کل مصرف گاز ما را کاهش داد که در سازمان ملل جزو طرحهای کاهش گازهای گلخانه ای به ثبت رسیده است.
باقری با اشاره به اینکه با تفکیک لجنهای نفتی و هضم لجن، آنها را تبدیل به کود فضای سبز میکنیم، اضافه کرد: بیش از ۳۰ هزار اصله درخت در سالهای اخیر کاشته شده است، کاهش تولید نفت کوره هم از مهمترین اقدامات است ضمن اینکه پایش آنلاین آلایندههای زیست محیطی راه اندازی شد که محیط زیست همه پالایشگاه را رصد میکند.
وی با بیان اینکه قبلا توان جذب گوگرد ما ۵۰ تن در روز داشتیم ولی همکاران داخل مجموعه با بهسازی و افزایش ظرفیت به ۸۰ تن در روز رسید و از بروز آلودگی داخل محصول در داخل شهر جلوگیری کردهایم، خاطر نشان کرد: نیاز امروز ما به ۱۱۰ تن در روز است، علی رغم منافع بسیار زیاد مالی، برای کاهش تولید گوگرد، ظرفیت بالادست را کاهش دادیم تا با افزایش ظرفیت گرانول گوگرد، گازوئیل را در ۲۴ ساعت به ۶ میلیون لیتر در روز میرسانیم.
مدیرعامل پالایشگاه تبریز با اشاره به اینکه ۱٫۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای تبدیل نفت کوره به بنزین یورو۵، بنزین هواپیما و روغنهای پایه دردست اجراست، گفت: پیشبینی میکنیم این طرح تا ۱۸ ماه آینده آماده بهرهبرداری شود.
باقری جایگاه بالای اقتصادی پالایشگاه در اقتصاد و صنعت استان را یادآوری کرد و افزود: ۷۰۰ میلیارد تومان در سال مالیات میدهیم و جایگاه اقتصادی بالایی داریم که باید تلاش کنیم این تولید با قدرت ادامه یابد و توقفی در این مسیر ایجاد نشود که باتکیه بر توان داخلی این موضوع را پیگیری میکنیم.