یادداشت مدیرمسوول تبریزبیدار وآیرال
نقش پلیس درپیشگیری ازآسیب های اجتماعی (آسیب بد حجابی وواژه ای به نام گشت ارشاد )
بعد از نظرسنجی که درپیج اینستاگرامی ام مبنی بر دو طرح پژوهشی که در مرکز آموزشی سازمان زندانها انجام داده بودم با عناوین نقش پلیس درپیشگیری ازآسیب های اجتماعی و تاثیر طبقه اجتماعی در بروز رفتار مجرمانه(مطالعه موردی محکومین به قتل عمد زندان مرکزی تبریز)
نتیجه چنین حاصل شد که به نقش پلیس در پیشگیری ازآسیب های اجتماعی پرداخته شود .
ازان جایی من مدتی افتخاراین رو داشتم که در معاونت اجتماعی ناجا و سپس پلیس امنیت اخلاقی فعالیت کنم و به واقع نقش این نیروهای خدوم را در پیشگیری ازآسیب های اجتماعی نظاره گر بودم .
در حوزه صیانت حجاب وعفاف باید گفت برخی طرح ها فقط برای مدتی پاسخ گو خواهند بود .
در حوزه سوال کلی مطرح میشود که
گشت ارشاد کمکی به افزایش حجاب نکرده، و باعث دین گریزی شده . آیا این استدلال ،استدلال درستی است؟باید بکاویم….
ابتدا در رد این استدلال باید گفت :
مگر مأموریت گشت ارشاد باحجاب‌ کردن مردم است؟ مامورراهنمایی و رانندگی ما را به‌دلیل نبستن کمربند ایمنی جریمه می‌کند، مگر هدفش فرهنگسازی است؟ خیر وظیفه اش رصد واجرای قانون است .فرهنگسازی و رصد اجرای قانون، متفاوت ازهمه با کارگزارانی متفاوت هستند و نباید وظیفه این دو را از هم انتظار داشت.

قانون، قطعا نیازمند ضمانت اجرایی است و در همه دنیا نیزچنین است . وقتی قانونی وضع می‌شود، تنبیه انضباطی هم برای نقض‌کنندگان قانون درنظر می‌گیرند. حجاب یک قانون است. مأموریت گشت ارشاد این است که محافظ این قانون باشد و از قانون‌شکنی جلوگیری کند. کم‌کاری دستگاه‌های فرهنگی برای تبیین فلسفه و فواید حجاب مشهود بوده واین وظیفه گشت ارشاد نیست .
وامابعد …

فرمانده اسبق نیروی انتظامی استان ونماینده محترم مجلس احمدعلیرضا بیگی باتوجه به تجربیات چند ده ساله شأن گفتند که [حوزه گشت ارشاد ناکام مانده است وقرار نیست دوباره آن ناکامی را تکرار کنیم. این چند ده سالی که زمان از اجرای آن سپری شده است نشان می دهد که این کار نافرجام و بدفرجامی بوده است و تکرار آن اشتباه و ظلم در حق ملت ایران است.
و
گشت ارشاد احساس ناامنی اجتماعی را تقویت می کند]

به نظر می‌رسد
گشت ارشاد مردم را نسبت به یک اصل مترقی که به دنبال حفظ شان و جایگاه زن در جامعه است بدبین می کند. ما در حوزه حجاب باید کار ایجابی، توجیهی و فرهنگی انجام دهیم و بعد گشت را ناظر بران کنیم و به سمت کارهای سلبی پیش برویم. البته خاطرنشان باید شد که قضیه برخورد با مزاحمین نوامیس و کسانی که تجری به فساد و ولنگاری دارند را حسابش را باید جدا کرد و نیروی خدوم انتظامی با شدت بااین قبیل رفتار ها باید برخورد کند و میکند

افرادی که در حوزه حجاب به دنبال ساختارشکنی هستند کسی که با رفتار خودش به دنبال این است که به اعتقادات مردم لطمه بزند به راحتی قابل شناسایی است و باید با اینها برخورد شود
به هر حال باید در مورد حضور یا عدم حضور گشت ارشاد در جامعه آسیب شناسی صورت گیرد اما متاسفانه عده ای مسئله مهم حجاب و آسیبی مثل بدحجابی را صرفا به مبحث گشت ارشاد گره زده اند

سابقه گشت ارشاد این را می‌گوید که هیچ فردی با این روش چادری نشده است چون آنهایی که باید کار فرهنگی و ایجابی می کردند نبودند.
اگر قرار است در حوزه حجاب اقدامی انجام شود باید توسط کارشناسان، روانشناسان و جامعه شناسان مورد بررسی قرار گیرد. اما نباید زحمات نیروی گشت ارشاد درنظارت اجرای قانون نادیده گرفته بشود

ادامه دارد

توسط سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.