جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز صبح امروز با حضور شهردار تبریز همه اعضا به جز محمد اشرف نیا به ریاست شهرام دبیری برگزار شد.

دستور جلسه اول: بررسی لایحه شماره ۳۶۰۴۳/۹۳ مورخ ۹۸/۶/۲ شهرداری تبریز مبنی بر تجویز ارایه تسهیلات و افزایش انگیزه در بخش خصوصی و وصول خدمات بهره برداری از کاربری های شهری به غیر از تجاری
دبیری رئیس شورا در دفاع از لایحه بیان داشت: این لایحه توسط شهرداری نوشته شده و طبیعتا بررسی کرده اند.
حمایت از نمایشگاه داران و پزشکان زیر سایه تسهیلات به مشاغل خانگی
اما محمد فرج قلیزاده در اعتراض به آن گفت: این طرحی بود با محوریت مشاغل خانگی بوده سپس به لایحه تبدیل شد اما منحرف شد و نمایشگاه ها، کارواش ها و پزشکان نیز اضافه شد.
وی افزود: از مشاغل خانگی «نیم پی» پول گرفته می شد اما در اینحا مشخص شده که معاف از عوارض است که می تواند مورد استقبال اعضا ی شورا باشد
این عضو شورای شهر ادامه داد: نکته دوم مراکز فرهنگی است که نظر ما این بود برای این مراکز پرونده ماده ۱۰۰ تشکیل نشود. سازمان مالیات و وزارت ارشاد مصادیق این ها را مشخص کرده است و مانیز گفتیم براساس همین مصادیق گفتیم که حتی نیم پی نیز سخت است برای مطبوعات ها و…
وی بیان داشت: سومین قسمت مراکز آموزشی است که مصداق بارزش مدارس غیر دولتی است که مزاحمت ایجاد کرده اند و وزارت آموزش پرورش مشخص کرده که باید با شهرداری هماهنگ شوند مخصوصا در بحث مزاحمت ترافیکی
در ادامه محرم محمدزاده با چاشنی تاخت به شهرداری از لایحه دفاع کرده و افزود: هدف ما این است که توسط ماده ۱۰۰ درهای افراد نیازمند بسته نشود وگرنه من فیلم می آورم و نشان می دهم که چه فعالیت هایی انجام می شود. ما نماینده مردم هستیم و طبیعی است که شهرداری ناراحت باشد چون شهرداری می خواهد از هر جا پول در بیاورد.
این عضو شورای شهر افزود: حرف من این است که مردم نیازمند پرونده ای در ماده ۱۰۰ نداشته باشند.
در ادامه غلامحسین مسعودی ریحان با بیان اینکه گاه شهرداری به قوانین بالادستی اشرافیتی ندارد، اظهار داشت:وقتی مقابل افراد سنگ می گذارند کلی شان آن مکان پایین می آید مانند آرایشگاه مدارس و… که شخصیت و موقعیت افراد به خطر می افتد. هدف این است که افراد جامعه منتفع باشند.
وی تاکید کرد: اکثر این افراد دستشان به بالا نمی رسد و ناچارا تمکین می کنند وگرنه اولین نهادی که شکایت می کنند شهرداری است.
ایرج شهین باهر شهردار در پاسخ به اظهارات اعضای شورا گفت: شهرداری در قالب قانون عمل می کند و نمی تواند خارج از قانون عمل کند چون نهاد های نظارتی ناظر هستند.
وی اضافه کرد: وقتی که در این خصوص قانون مشخصی وجود دارد، اگر ما دوباره قانون بنویسیم، مطمئنا از فرمانداری رد خواهد شد اما می توان در خصوص بعضی مسایل بررسی کرد و اینطور نباشد بعضی مشاغل فدای همه شغل ها شود.
دبیری خطاب به شهردار گفت: نقطه نظرات کارشناسی در کمیسیون ها بررسی می شود نه صحن شورا. الان یک ساعت است بحث می کنیم و هنوز یک لایحه را نتوانسته ایم تصویب کنیم.
گلایه رئیس از اعضا بخاطر غیبت در جلسات کمیسیون ها
در ادامه عزتی معاون شهرسازی شهرداری طی سخنانی ابراز داشت: ما کدام قالیباف یا خیاط هایی را که در منزل کار می کنند به ماده ۱۰۰ فرستاده ایم؟ مگر اینکه تابلو بزند و در باز کند.
وی افزود: در مصوبه سال ۸۹ که امضای ۱۱ وزیر پای آن است، آرایشگاه ها جزو مشاغل تجاری است، مشاغل خانگی را از وزارت تعاون استعلام کنیم و ما مجری آن هستیم.
در ادامه دبیری از اعضای شورا گلایه کرده و گفت: در جلسات کمیسیون ها حاضر شوید و پیشنهاد بدهید نه در صحن شورا!
فرج قلیزاده خطاب به عزتی گفت: جانا تو حدیث دل ما می گویی! در بحث حِرَف پزشکی و مراکز فرهنگی … قانون است.
وی تاکید کرد: این یک عیب است، در شهرداری که اعتقاد دارند قانون باید به طور کتبی ابلاغ شود.
سپس سونیا اندیش نائب رئیس شورا طی سخنانی گفت: در سال ۸۹، تعداد ۳۰۴ رشته تعریف شده و در سال ۹۶، این رقم به ۳۴۰ شغل رسیده و قانون بالادستی است و نیازی به مصوبه ندارد.
در نهایت مقرر شد رای گیری بصورت بند به بند(بررسی موردی مشاغل) به لایحه شهرداری صورت گیرد.
دبیری خطاب به تقی پور: کاسه داغ تر از آش نشوید
درگیری عبدالله تقی پور و دبیری قبل از رای گیری به اولین حاشیه این جلسه تبدیل شد.
تقی پور خطاب به دبیری گفت: شما حق شهرداری را می خورید.
دبیری پاسخ داد: این لایحه توسط شهرداری آمده و قرار نیست کاسه داغ تر از آش شویم.
در نهایت نتایج آرای بررسی بند به بند لایحه بشرح ذیل بود:
مشاغل خانگی: رای آورد
آموزشگاه ها و مراکز اموزش: رای آورد
فعالیت های انتشاراتی مطبوعاتی و فرهنگی: رای آورد
دفاتر وکالتی پزشکی مجله روزنامه: رای آورد
ضریب «نیم پی»: رای آورد
در نهایت کل این لایحه رای آورد، به عبارتی تسهیلات و وصول خدمات بهره برداری با هدف حمایت، به این دسته از مشاغل تعلق می گیرد.
پس از تصویب لایحه اکبرنژاد خطاب به عزتی گفت: انصاف نیست از ساختمانی که به مطب پزشکان تبدیل شده چیزی نگیریم اما از فردی که جوراب می فروشد پول بگیریم، باید از تهران و وزارت استعلام بگیرید.
اما و اگرهای پروژه مشارکتی شهرداری با دانشگاه شهید مدنی
دستور دوم جلسه: لایحه شـماره۹۳/۳۳۲۷۵ مـورخ ۲۲/۵/۹۸ شـهرداری تبریز در خصوص احـداث واحـد تولیـد انبوه عـامل بیوکنترل آفات با دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
تقی پور در موافقت با این لایحه گفت: مبلغ پیشنهادی ۱۱ میلیارد تومان است. شاید نگاه اول این باشد که در یک سال نشود این کار را انجام داد. و قرار نیست در یک سال معجزه کند. در کشورهای پیشرفته تا ۱۰۰ سال کارایی دارد. میخواهیم این کار به دانشکاه واگذار شود.
وی افزود: این تولید اگر شود، می توان به عنوان کالا فروخت، شهرداری در این کار سرمایه گذاری کند.
محمدباقر بهشتی طی تذکری بیان داشت: باید شهرداری متولی باشد و دانشگاه بعنوان مشاور باشد و نباید مسئولیت شهرداری فراموش شود.
سعید نیکوخصلت دیگر عضو شورا نیز گفت: پیشنهاد شهرداری واگذاری این پروژه به دانشگاه است و پیشنهاد کمیسسون این است که این دستگاه در اختیار دانشگاه باشد و به اندازه کمکی که شهرداری انجام داده، در دراز مدت محصولات این دستگاه به شهرداری داده شود.
وی تاکید کرد: الان کارشناسان می گویند میوه هایی که کرم دارند سالم تر هستند. تولید این دستگاه اقدام خوبی از دانشگاه شهید مدنی است و نمونه بارزی از همکاری شهرداری و دانشگاه است.
اکبرنژاد در دفاع از دانشگاه شهید مدنی بیان داشت:درست است دانشگاه بدون چشمداشت این کار را کرده اند و از روی علاقه است اما بهتر است آنها را نیز مشارکت دهیم تا اگر سودی هم باشد، آنها نیز سود ببرند.
اما مسعودی ریحان نگرانی خود را چنین ابراز داشت: ماهیت مصوبه مشخص نیست که مشارکتی است یا پیمانکاری یا مشاوره ای؟
تناقض گویی شهردار و معاون وی بر سر پروژه مشارکتی
دبیری نیز در این خصوص توضیح داد: شورا با مصوبه کمیسیون موافق است و باید در بودجه سال بعد گنجانده شود و در قالب مشارکت این کار انجام شود و دستگاه ساخته شود.
در ادامه شاهد جواب طعنه آمیز شهین باهر به اعضا بودیم.
شهردار تبریز چنین گفت: از ما نیز بپرسید بهتر است، حضور ما به این خاطر است. ما سال قبل این کار را شروع کردیم، علت اینکه کار متوقف شد، نبود مشاور بود. اما اگر رویه عوض شود و مشارکتی باشد بهتر است چون اگر پیمانکاری باشد، ما نیاز به مشاور داریم.
اما معاون خدمات شهری شهرداری تبریز توضیحاتی ارائه داد که با سخنان شهردار در تناقض بود.
مسعود برزگر جلالی گفت: دو روش بیولوژیکی و شیمیایی برای مبارزه با سموم و آفات وجود دارد. این که شهرداری خودش دستگاه تولید کند به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد چون برای اولین بار است.
وی اظهار داشت: ما با لایحه مخالف هستیم اما موافق خرید این محصول موافق هستیم تا تولید این دستگاه!
شکور اکبرنژاد مجددا به دفاع از دانشگاه پرداخته و گفت: آنها دانشمند هستند نه تولید کننده، باید به آنها کمک کنیم.
اما دبیری در واکنش به تناقض نظرات شهردار و برزگر جلالی گفت:بهتر است قبلا باهم صحبت کنید و در صحن شورا اینگونه حرفهایتان نقض نشود.
اما تصمیم نهایی را دبیری گرفت و مقرر شد این موضوع برای جلسه بعد بماند و بعد از بررسی های کارشناسی و جزییات توسط شهرداری، به شورا بیاید.
در ادامه تذکر قلیزاده باعث تشنج آفرینی شده و شورا برای دومین بار به حاشیه رفت.
تنش لفظی شدید بر سر کمیسیون ماده ۱۰۰؛ دبیری: چرا زمان اکبرنژاد غیرقانونی نبود
به فرج قلیزاده اجازه پخش فیلم داده نشد!
قلیزاده خطاب به دبیری گفت: آقای رییس ما در بحث تعیین کمیسیون های ماده ۱۰۰، در کمیسیون ویژه بحث کردیم که غیر قانونی است. شما گفتید این کمیسیون را نیز قرعه کشی کنیم اما اگر مراجع ذی صلاح استعلام گرفتیم نفرات را معرفی کنیم. اما کاش به شما اعتماد نمی کردیم. اگر استغلام آمده، به ما هم بگویید اگر نه، عذر خواهی کنید.
دبیری پاسخ داد: ما هم بصورت کتبی و شفاهی استعلام کردیم. به صورت شفاهی گفتند کمیسیون ویژه قانونی است، اما هنوز کتبی تفرستاده اند.
در ادامه بگومگوهای شدید این دو عضو شورا در ذیل آورده می شود:
دبیری: قبلا که آقای اکبرنژاد، آقای تقی پور را معرفی کرده بودند، غیر قانونی نبود؟
واکنش قلیزاده:مرجع استعلام فرد خاصی نیست. من فیلم شما را دارم، می دهم پخش کنند
دبیری:چرا در سال ۹۶ اعتراض نکردید؟
قلیزاده:من خودم انتخاب شده بودم اما خودم اعتراض کردم. قرار نیست قانون تراشی کنیم
قلیزاده:فیلمرا پخش کنید
دبیری :من رییس جلسه هستم من می گویم پخش نکنید
قلیزاده:شما تا زمانی که خلاف قانون عمل نکتید رییس هستید
دبیری:شما تذکر دادید و من پاسخ دادم چرا تا کنون این تذکر را نمی دادید
قلیزاده:شما یا نمی شنوید یا نمی خواهید قبول کنید این کار غیر قانونی است.
دبیری:اگر غیر قانونی است، بروید اقدام کتید
قلیزاده:حتما اقدام می کنم. شهرداری کار غیر قانونی گفته و شما تمکین کردهاید
دبیری:تذکر می دهم بدون اجازه حرف نزنید
قلیزاده:حرمت امامزاده را متولی اش خفظ می کند. اگر میکروفون را خاموش کنید بلند می شوم و داد می زنم. در خصوص جذب ۳۰۰ نفر به شهرداری تذکر دادم چه اقدامی کردید؟
محرم محمدزاده نیز طی اظهار نظری گفت: این کمیسیون زمینه فساد است. آیا از طریق قرعه کشی انتخاب شده؟
دبیری پاسخ داد: بله!
اندیش نایب رییس شورا نیز در این خصوص گفت: در سال اول و دوم بدون قرعه کشی انتخاب شده بود اما این دوره با قرعه کشی انتخاب شد
دبیری نیز گفت: با قرعه کشی انتخباب شده است
اما این سمت کریم صادق زاده در واکنش به این دعواها گفت: اگر مشکل من هستم، می روم اما آقای تقی پور که دو دوره آنجا بودند، بگوید آیا فساد هست؟
دستور سوم جلسه: بررسی نامه شماره ۴۸۶۵۴/۱ مورخ ۹۸/۷/۲۲شهرداری جهت معرفی یک نفر از اعضای شورا برای شرکت در جلسه شورای سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری
اکبرنژاد ابتدا پیرامون این دستورجلسه گفت: اجازه بدهیم تکلیف این سازمان ها مشخص شود.
دبیری در واکنش به وی گفت:این سازمان ها وجود خارجی دارد و بودجه می گیرد و کار می کند.
وقتی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری ننگ می شود!
تلخ کامی قلیزاده این بار به این موضوع سرایت کرد و ابراز داشت: خدا نگذرد از کسی که این سازمان را به این روز انداخت.همه ارکان این سازمان با سرپرست فعالیت می کنند. حضور و عضویت در این سازمان ننگ است.
وی افزود: در حالی که هنوز اساسنامه ای تشکیل نشده، چرا نماینده معرفی می کنید؟ مشکل فقط حضور قلیزاده در شورای این سازمان است. حضور قلیزاده برای چه کسانی مشکل آفرین است؟همانطور که گفتم حضور من در شورای این سازمان جز ننگ چیز دیگری نیست.
بازهم درگیری لفظی بین دبیری و قلیزاده اتفاق افتاد که این بار زودتر جمع شد.
مسعودی ریحان طی پیشنهادی گفت: آقای دبیری قبلا هم گفته ام اجازه دهید شهرداری خودش در مورد کارهایش حرف بزند. پیشنهاد می دهم شهرداری برای همه سازمان هایی که عضویت اعضای شورا نیاز است، یک جلسه معرفی شود و در یک جلسه انتخابات انجام شود.
شهین باهر واکنش نشان داد: این پیسنهاد خوبی است اما در راستای حل مسایل و مشکلات این سازمان، در این موضوع تعجیل کردیم وگرنه دلیل دیگری ندارد که تعجیل کنیم.