
ایبه گزارش آیرال خبر، استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه صدا و سیما در موضوع چادرنشینان در مناطق زلزله زده بی مهری کرده است، گفت: با حضور خانوارهای فصلی در مناطق زلزلهزده، شاهد افزایش آمار ساکنان در چادرها بودیم که دستور دادیم بعد از بررسیهای لازم، تسهیلاتی به این عزیزان اعطا شود.
محمدرضا پورمحمدی در کارگاه تخصصی تجارب و درس آموختههای زمین لرزه اخیر در شهرستان های میانه و سراب، اظهار کرد: متاسفانه ما از حوادث به وجود آمده درس نمیگیریم و به محض دور شدن حادثه، موضوع را فراموش میکنیم.
وی افزود: متاسفانه ضایعه فوت هفت نفر از هم استانی های عزیز در جریان زلزله اخیر مصیبت و درد بزرگی بود اما همت مردم شهرستان، استان، کشور و حتی نهادهای خدمترسان باعث شد، سایر مشکلات این حادثه مدیریت شود.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۵۹۰ مسئول در صحنه حادثه حضور داشتند، بیان کرد: باید در کنار کاستیها، نکات مثبت را نیز گفت و قدردان زحمات نیروهای خدمات رسان بود.
وی ادامه داد: در حالی که حدود ۳۰۰۰ خانه در اثر زلزله تخریب شده بودند، اما اسکان اضطراری در هفته اول حادثه انجام شد.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: در هفته دوم نیز اسکان موقت به طور کامل انجام شده و اعتبار لازم برای ۲۷۰ خانوار که درخواست ۱۰ میلیون تومان کمک برای اسکان یا اجاره منزل داشتند، پرداخت شد؛ حدود ۲۰۰ خانوار نیز درخواست اتاقک برای اسکان موقت داشتند که در هفته دوم انجام شد.
وی افزود: به هفته سوم نکشیده بود که عملیات اسکان دائم در مناطق زلزله زده شروع شد و هم اکنون نیز ۱۸۰ واحد مسکونی آوار برداری شده و عملیات ساخت واحدهای مسکونی آغاز شده است.
وی اظهار کرد: قطعا ضعفهایی در مدیریت این حادثه داشتیم، اما با توجه به کمبود زمان، باید سرعت کار را بالا ببریم؛ از لحاظ وجود امکانات نیز مشکلی نداریم.
وی افزود: تنها وجه تمایز مشکلات این زلزله با زمین لرزه های دیگر وجود تعدادی خانوارهای فصلی در مناطق زلزله زده است.
وی در پایان ضمن قدردانی از حس هم نوع دوستی مردم، خاطرنشان کرد: قطعا حادثه زلزله قابل پیش گویی نیست اما قابل پیش بینی است و باید برای برون رفت از مشکلات برنامه ریزی و پیشگیری کنیم.