توسط مدیرعامل سازمان قطار شهری تبریز تشریح شد؛

آخرین وضعیت قطار شهری تبریز

توسطسردبیر

آبان 18 1398

آیین تجلیل از مشاوران ، پیمانکاران ، مهندسان و تلاشگران مترو تبریز

مدیرعامل سازمان قطار شهری تبریز و حومه آخرین وضعیت مترو تبریز را تشریح کرد.

به گزارش آیرال خبر به نقل از شهریار، مصطفی مولوی با اشاره به اشتغال هزار و ۳۲۸ نفر در پروژه خط ۱ و ۲ قطار شهری گفت: همان طور که می دانید صنعت مترو و کارگاه‌های اجرایی آن همچون بنگاه اقتصادی و دانشگاه است.

مولوی با تاکید بر ضرورت ارتباط دوسویه سازمان قطار شهری و دانشگاه‌ها گفت: در طول یک و نیم سال گذشته به طور متوسط ماهانه دو گروه از دانشجویان از کارگاه‌های قطار شهری بازدید داشتند.

او خاطرنشان‌کرد: صنعت مترو در کشور ما صنعتی نوپا و جدید است و امروز از نظر ابنیه و مسیر تقریباً به خارج وابستگی نداریم اما در بقیه سیستم های مترو از جمله ناوگان، تجهیزات و … باید تلاش کنیم تا وابستگی به خارج را به حداقل برسانیم.

مولوی با تاکید بر ضرورت بهینه سازی ایستگاه ها گفت: از تمامی پیمانکاران و مشاوران خواهش داریم تا از کپی‌کاری خودداری کنند، متاسفانه در بحث معماری ایستگاه‌ها تاریخ و تمدن شهر کهن تبریز مورد غفلت قرار گرفته است و میتوانیم هر ایستگاه را به موزه تبدیل کنیم.

او با تاکید بر ضرورت توجه به مهندسی ارزش و استفاده از فناوری های جدید در فرایند اجرا گفت: با تغیبر روش اجرا در ایستگاه ۱۶ کاهش ۱۰ میلیاردی و در ایستگاه ۱۵ نیز با حذف یک سازه کاهش ۲۰ میلیاردی را در هزینه ها داشتیم و این روند می تواند ادامه دار باشد.

مدیرعامل سازمان قطار شهری تبریز و حومه با اشاره به آخرین وضعیت خطوط یک، دو و سه گفت: در مرداد ماه ۱۳۹۷ ایستگاه های ۱۲، ۱۳، ۱۵ و۱۶ به مناقصه گذاشته شد و امروز ایستگاه ۱۲ آماده بهره برداری بوده و در ایستگاه های ۱۳، ۱۴ و ۱۵ خاکبرداری انجام شده و با اتمام سقف اول آماده عبور قطار است. در ایستگاه ۱۶ تمامی عملیات به جز ورودی ضلع جنوبی به اتمام رسیده و ایستگاه ۱۷ و ۱۸ تکمیل است.

او ادامه داد:عملیات ریل گذاری از ایستگاه ۱۱ تا ۱۸ در این مدت به اتمام رسیده و تنها در بخشی از دپو ریل گذری ادامه دارد که این موضوع مشکلی برای رسیدن قطار به دپو نبوده و تا پایان سال به اتمام می‌رسد.

او با اشاره به رفع برخی از نواقصات فاز ۱ و ۲ خط یک قطار شهری در طول یک و نیم سال گذشته گفت: از ایستگاه ۱ تا ۶ پله برقی، آسانسور و سیستم های مخابراتی که شامل ۱۵ آیتم است نواقصاتی داشت که در این مدت تکمیل شد و در ایستگاه های ۷و ۸ آسانسور و پله برقی نداریم و ایستگاه ۹ و۱۰ اگرپله برقی و آسانسور خرید کنیم با عملیات عمرانی صورت گرفته این ایستگاه ها نیز قابل بهره برداری است، در ایستگاه ۱۱ سقف کار نشده بود و در حال حاضر سقف ریزی در حال انجام است.

مدیر عامل سازمان قطار شهری تبریز و حومه همچنین از ادامه عملیات حفاری در خط ۲ خبر داد و گفت: حفاری در این خط از طرف شرق ۴۶۵ متر و از طرف غرب ۶۸۶۷ انجام شده است و همچنان عملیات عمرانی با وجود برخی مشکلات مالی ادامه دارد و تلاش می کنیم اوراق این خط نیز در کمترین زمان ممکن محقق شود.

مدیرعامل سازمان قطار شهری تبریز و حومه از تلاش های صورت گرفته برای کسب مجوزهای مورد نیاز ماده ۲۳ خط ۳ نیز خبر داد و گفت: باقول مساعد دکتر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، پیگیری‌های این موضوع در دست اقدام است و امیدواریم این پروژه امسال ردیف بودجه قرار گیرد.

مولوی ادامه داد: با مطالعات صورت گرفته و بازبینی و مهندسی ارزش صورت گرفته طول خط ۳ از ۱۵.۴ کیلومتر به ۹.۸ کیلومتر کاهش یافت و این تغییرات میلیاردها ریال صرفه جویی را در پی خواهد داشت و در عین حال افزایش مسافرگیری در مسیر را نیز شاهد خواهیم بود و با تبادل سه خط در میدان‌کهن صرفه جویی دوهزار و۴۰۰ میلیارد تومانی را پیش بینی کرده ایم.

توسط سردبیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.